HC LarenHC hdmHdm D1 sleept kampioenschap binnen!

Na het nipt winnen tegen Kampong eerder vandaag. Zat het Topsportcentrum in Rotterdam afgeladen vol met fans van hdm en titelverdediger Laren. De sfeer was goed en de teams waren er klaar voor.

Pien van Nes

De wedstrijd was nog geen vier minuten aan de gang toen aanvoerster van hdm Pien van Nes de bal snoeihard voorbij Laren keepster Karlijn Adank het net in schoot. De strafcorner specialist maakte haar naam waar. De toon was meteen gezet. Maar het team van Laren is ervaren genoeg om meteen de strijd in te zetten voor de gelijkmaker. Toch was hdm de eerste helft duidelijk sterker met meer balbezit en aanvallend meer aanwezig.

Gelijk bij rust

Toch was het de nummer 4 van Laren, Lieke van Wijk, die vlak voor rust de gelijkmaker op haar naam zette. Door een strafcorner eindigde de bal in het net van de Haagse dames. Dat zou vandaag ook de laatste keer zijn dat de fantastisch spelende Julia Remmerswaal werd verrast. Niet voor niets dat zij werd gekozen tot beste zaalhockeyer van dit seizoen door Hockey.nl.

Spannende eindstrijd

Vijf minuten na de rust was het opnieuw Pien van Nes die voor de blauw witte dames scoorde. Na balverlies door Laren was er een snelle actie waarbij de aanvoerster van hdm de bal onder de keeper door het doel in kreeg. Later zou er discussie zijn of de bal wel vanuit de cirkel richting het doel ging. Nog meer discussie was er ook bij het slot akkoord van deze finale wedstrijd. Kreeg Laren terecht een strafcorner in de laatste seconden? Werd er bij de tweede strafcorner ook vroegtijdig gelopen? Voor hdm maakte dat niet uit. Het werd zo beslist en voor het eerst weer sinds 1985 was hdm de beste zaalhockeyploeg bij de vrouwen.

Het feest kon beginnen!

Foto;s worden weergegeven via Oypo, daar zijn de foto’s ook te bestellen.