NAC Breda ADO Den Haag

ADO met nul punten afgetroefd door NAC

Na het verlies van vorige week tegen Sparta (2-1), moest ADO vanavond tegen NAC bewijzen dat ze niet voor niets op de achtste plaats in de eredivisie staan. NAC had echter de euforie nog in de benen na de overwinning op Feyenoord en gingen als een ware vechtersploeg deze wedstrijd in.

Niet onder controle

ADO kreeg het het spel van het team uit Breda maar niet onder controle. Het team van coach Stijn Vreven, die zelf door een schorsing op de tribune moest zitten, dicteerde de eerste helft. De schamele kansen die ADO creëerde werden net niet afgemaakt. NAC middenvelder Mounir El Allouchi trapte de bal in de achttiende minuut in de lage hoek langs keeper Robert Zwinkels.

Spelbepalend

Daarna werd het spel niet alleen bepaald door de spelers maar kreeg ook arbiter Danny Makkelie een belangrijke rol in deze strijd. Door een duw in het strafschopgebied werd Wilfried Kanon met rood het veld uit gestuurd. Tom Beugelsdijk had even daarvoor al geel gekregen en ook voor keeper Robert Zwinkels werd een gele kaart getrokken. De penalty die daar op volgde werd door het team uit Brabant verzilverd en zo ging de ploeg van Alfons Groenendijk met een achterstand van twee punten de rust in.

Herpakken maar zonder punten

Het Cars Jeans stadion kolkte als vanouds,  het ongenoegen over arbiter Danny Makkelie werd met spreekkoren duidelijk gemaakt. Toen dat na een eerste waarschuwing van de scheidsrechter niet stopte, werd de wedstrijd zelfs enige tijd stil gelegd. Na hervatting kwam ADO wel terug in het spel en er werd geknokt in het strafschopgebied van NAC, maar van een tegentreffer wilde het maar niet komen. Groen Geel werd tot het einde gesteund door het publiek, maar ze konden niet meer rechtzetten wat in de eerste helft was misgegaan.

Alfons Groenendijk baalde enorm van opnieuw een nederlaag, maar weet ook dat zijn team strijdbaar is, het blijft tenslotte ADO. Door de rode kaart van Kanon en de blessures van Beugelsdijk en Ebuehi wordt het wel puzzelen hoe de verdediging op orde blijft bij ADO, die volgende week uit speelt tegen Excelsior.

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER

[flickr_set id=”72157693594619764″]

FOTO'S BESTELLEN