ZKV De Meervogels korfbalHKV Achilles korfbalKorfbal kraker tussen Achilles – De Meervogels

De Meervogels kampioen met ruime cijfers

De messen zijn geslepen in de Korfbal Overgangsklasse C. Vandaag kan het team van De Meervogels bij winst het kampioenschap naar binnen slepen. HKV Achilles, nu op de tweede plek, zal er echter alles aan doen om dit feestje voor de Zoetermeerders te verstoren en daarmee zelf de kans op de titel te houden. Het vorige treffen tussen deze teams eindigde in een 21 – 21 gelijk spel.

Vliegende start

De thuisploeg starte bevlogen en zette als eerste een punt op het bord, het team uit Zoetermeer leek even nog niet vorm maar het was vooral Lars Ottevanger van De Meervogels die de punten wist te beantwoorden en zo langs zij te blijven. Maar het was duidelijk Achilles die de aanval geopend had.

Krachtverdeling

Waar we het team uit Zoetermeer aan het einde van de eerste helft steeds krachtiger zien worden krijgt het team van Ton van der Laaken duidelijk problemen met het scoren uit kansen. De krachtverdeling wordt anders en dit leidt uiteindelijk tot een tussenstand van 10-12.

Onnavolgbaar

Na de rust lijken De Meervogels af en toe letterlijk te kunnen vliegen. Zo trefzeker met onmogelijke ballen, slimme verdediging en de kracht om de thuisploeg in paniek te brengen. De ergernis bij Achilles begint parten te spelen en daar maken de spelers van coach Patrick den Hertog nog even dankbaar gebruik van. Ze lopen steeds verder uit, met nog een kwartier speeltijd staat het al 12-18.

Uitzinnig feest

Het rijk toegestroomde publiek in Sportcampus Zuiderpark kan zien dat er maar één kampioen in huis is. Met nog halve minuut speeltijd komt Daphne Weidmann nog het veld in voor Zoetermeer. Door haar afgescheurde knieband kon ze vandaag niet meespelen maar zo wordt ze toch deelgenoot van het uitzinnige feest bij De Meervogels. Als het slotsignaal geklonken heeft staat er 18 – 27 op het scorebord. In de kleedkamer gaat het feest nog even door en ook in Zoetermeer zal het nog wel even onrustig zijn gebleven.

Scheidsrechter: S. Koole, Assistent-scheidsrechter: B. Peene.

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER

[flickr_set id=”72157693561631635″]

FOTO'S BESTELLEN