eibernest korfbal Ons Eibernest speelt zich sterk langs KVS/Maritiem

Op deze zaterdagavond is Eibernest op bezoek in Sporthal de Blinkerd. Deze korfbal derby is altijd een mooi treffen. Het Eibernest vecht zich de laatste wedstrijden heel knap terug naar een hogere plek in de ranglijst en zit in de juiste flow. KVS had vorige week niet veel in te brengen bij De Meervogels en zoekt zeker ook naar een revanche voor het verlies bij het vorige treffen met Ons Eibernest.

Scorend vermogen

Ons Eibernest ging meteen goed van start en wist de tegenstander uit Scheveningen steeds een paar punten voor te blijven. De snelheid zat er bij beide teams goed in. KVS was gretig en was in de verdediging erg goed bezig maar het scorend vermogen was bij de Ooievaars net steeds beter. Toch krabbelde KVS zich tot de rust terug met maar 2 punten verschil tot 10-12.

Harder knokken

Bij de start van de tweede helft in deze overgangsklasse was dus nog van alles mogelijk, zeker toen Youri Nadorp met een doorloopbal de Scheveningers met een score van 13-13 langzij bracht. Maar vanaf dat moment wist coach Jan Bongers zijn team te motiveren om nog harder te knokken. Er wordt door hem regelmatig gewisseld om dit gedreven team optimaal te laten draaien. Steeds blijven de Eibers 3 punten voor en na drie kwartier staat er zelfs 20-27 op het bord.

Slotfase

In de slotfase probeert het rode team nog wat terug te doen maar ze komen niet verder dan een eindstand van 25-28. Grote blijdschap bij HKV/Ons Eibernest, die dit jaar nog geen wedstrijd heeft verloren. KVS zakt naar een 4e plek op de ranglijst.

 

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER

[flickr_set id=”72157665124462208″]

FOTO'S BESTELLEN