ADO vrouwenADO Vrouwen laten zich niet uit het veld slaan

Ondanks de voorspelling dat ADO Den Haag Vrouwen het nog wel eens heel moeilijk zouden krijgen tegen de topploeg FC Twente, hebben de geel-groene dames een prachtige overwinning binnen gehaald. Coach Arend Regeer had te kampen met veel afwezigen door blessures en ging met een gehavende verdediging het veld op. Dat was op papier, op het veld wist en de vrouwen het fel en aanvallend spelende Twente prima te stoppen.

Technisch spel

Technisch gezien waren de Twentenaren echt heel goed bezig. Mooie spelopzet over beide flanken en er werd technisch vakkundig aangevallen. Zeker de eerste helft was het qua spel Twente die de punten had kunnen scoren. Veel kansen maar ze werden niet goed afgemaakt. Daar zat dan ook nog eens Barbara Lorsheyd tussen, die voor ADO het doel steeds prachtig leeg wist te houden, wat een topkeeper is dat toch.

Kracht en snelheid

Tegenover de techniek van de Tukkers stond echter een team van Power Vrouwen. Na twintig minuten wist Maartje Looijen de dames op voorsprong te brengen. Pas na de rust kwam de gelijkmaker voor Twente. Daarna zagen we dat een knullige terugspeelbal van de uitploeg onbedoeld heel langzaam over de doellijn rolde en zo brachten de dames uit Twente zichzelf in de problemen.

Slotoffensief

Met de stand van 2-1 leken de Haagse vrouwen nog strijdlustiger te worden. De wissels van de Haagse coach, waren op het juiste moment Celainy Obispo liet zich meteen goed zien in de wedstrijd en ook Taylor Ziemer zorgde voor de juiste impuls. Het was uiteindelijk Chasity Grant die vijf minuten voor tijd de welverdiende 3-1 op het scorebord achterliet.

Het was echt een prachtige wedstrijd om te zien, vreemd dat er dan in het stadion nog geen 600 mensen zitten. Een gemis voor al die andere 20.000 toeschouwers die waarschijnlijk op de bank naar Goede Tijden Slechte Tijden moesten kijken . . . Jammer joh.