HKV Achilles korfbalCKV ExcelsiorIntense stijd in korfbal kraker

Deze zaterdag stond de absolute kraker voor Achilles 1 op de agenda: Excelsior komt op bezoek. De nummer 1 tegen de nummer 2 en bij winst kan Achilles op gelijke hoogte komen.

Gelijk op

Dat het om een ware strijd zou gaan was op papier al duidelijk. Ook coach Ton van der Laaken was zich bewust dat dit een wedstrijd is waar een belangrijke slag voor Achilles geslagen kon worden. Zijn team ging dan ook vol geladen het veld op en wist mooie punten te scoren. Na 20 minuten spelen ging het steeds gelijk op en stond het 3-4, hadden beide teams nog even veel kans. Maar ook daarna bleven de punten vrijwel gelijk op lopen. Bij rust stond het 6-6.

Delft toch net sterker

Het team uit Delft draaide echter als een goed geoliede machine. Het verschil op het scorebord tussen de beide teams ging steeds maar om een paar punten. Uiteindelijk was het Excelsior die uitliep tot 10-13, maar Achilles kam er toch weer achteraan. Met een eindstand van 12-13 bleek het team uit Delft toch net als sterkste uit de strijd te komen. Op de ranglijst blijft de stand dus ongewijzigd, Excelsior op 1 en daaronder Achilles.

Spelers CKV Excelsior: Merit Heijnk, Jill Koster, Lisanne Bron, Sabine Nolet Lotte Elliot, Ryan Heemskerk, Wouter Kamps, Reinier van den Hoek – Janssen en Wayne Stienstra. Coach: Mark Glissenaar

Spelers HKV Achilles: Laura Rozendaal, Anne-Roos Hoekstra, Merel Gross, Benthe van Loon, Lars Alsem, Cliff Kommer, Sven van Boggum en Ariën van den Berg. Coach: Ton van der Laaken.

Scheidsrechter: B. Gelissen

 

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER

[flickr_set id=”72157696851784460″]

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER