Schaamte bij Quick na gelijkspel tegen hekkensluiter Westlandia

Op Sportpark Nieuw Hanenburg werd zondag om twee uur afgetrapt in de regio derby tussen Quick en Westlandia.
Voor de Hagenezen altijd een lastige pot, de laatste keer dat ze van de mannen uit Naaldwijk wisten te winnen was vijf jaar geleden. Omdat Westlandia wel iets moet gaan doen tegen een directe degradatie en Quick het verlies van vorige week tegen JVC Cuijk recht zal willen zetten, staat er een spannend duel op het menu.

Tamme start

Maar van dat vuurwerk kwam in de eerste helft niets terecht. Beide ploegen hadden een tamme start, wel wat kansen maar vooral veel balverlies en buitenspel. Westlandia had een prachtige kans, maar die wist keeper Jari Puister af te wenden met een prima redding. Door een een overtreding in het strafschopgebied kregen de Haantjes na een half uur spelen een penalty, die door Joost de Gelder werd verzilverd.

Voetballen!

Pas aan het eind van de eerste helft kwam Quick beter in spel, maar ook de mannen van trainer Edwin Grünholz gingen er meer tegenaan. Door verwarring in de verdediging wist Youssef El Baouchi de stand op 1-1 te brengen. Toen ging het blauwe team van Paul van der Zwaan doen wat ze vanaf het begin hadden moeten doen, voetballen. Een paar mooi opgezette aanvallen resulteerde meteen in een prachtige treffer door Steven de Kruijf. Een andere aanval eindigde op de paal en ook de rebound werd door de paal opgevangen.

Uit handen gegeven

De wedstrijd was met een 2-1 voorsprong nog niet afgelopen voor de Hagenezen, de mannen in het groen bleven vechten en het was echt in de allerlaatste minuut dat middenvelder Jeroen Spruijt de gelijkmaker inschoot. Verbazing en teleurstelling bij de spelers van Quick die meteen in de gaten hadden dat ze vandaag op eigen veld de punten hebben laten liggen.

 

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER

[flickr_set id=”72157687396355171″]

FOTO'S BESTELLEN