KVS korfbalGKV korfbalStrijd om de eerste positie

Vandaag staan de nummers 1 en 2 in de OKD competitie tegenover elkaar in de zaal van de De Blinkerd. Dit is echt zo’n wedstrijd die ergens over gaat. Gezien het aantal fotografen ook een wedstrijd die buiten de zaal erg in de belangstelling staat.

Prachtig van start

De thuisploeg begon echt geweldig aan deze wedstrijd. Vanaf het eerste moment ging de telling aan de rechterkant van het bord sneller dan die van de gasten. Met een voorsprong van zes punten gingen ze echt voor de eerste plek. Voor de rust kon het team uit Gorinchem nog steeds niet aanhaken en halverwege stond het 12-9. Ingrediënt voor een zenuwslopende tweede helft, en dat werd het.

Terug vechten

Bestel eens een leuke fotomok

Bestel eens een leuke fotomok

fotomok bestellen

De spanning was hoog. Zowel coaches, spelers als het ruim toegestroomde publiek lieten van zich horen. Scheidsrechter Ringma moest daarbij het hoofd koel houden omdat hij regelmatig doelwit was. Het team in het oranje-zwart wist zich in die tweede helft prima terug te vechten. het punten verschil werd steeds kleiner, maar ook de speeltijd tikte weg. Het was zo spannend, de telling steeds met één puntje verschil of op gelijke hoogte. Toen het bord uiteindelijk 22-22 aangaf werd het eindsignaal gegeven. Geen winnaar, maar GKV behield koppositie en waren door het dolle heen! KVS liep ook met gemengde gevoelens. Ze waren zo dicht bij.

Hier het fotoverslag: