meervogelseibernest korfbalHKV/Ons Eibernest – De Meervogels

Zaterdagavond was er in de Korfbal overgangsklasse een regio derby tussen Ons Eibernest uit Den Haag en De Meervogels uit Zoetermeer. Een belangrijke strijd voor de thuisploeg die na 4 rondes nog in de onderste regionen staat door nog maar 1 partij te winnen. De Meervogels willen natuurlijk hun aansluiting in de top 3 behouden.

Afvangen

De eerste speelhelft werd erg sterk ingezet door de spelers uit Zoetermeer, maar de thuisploeg kon er toch steeds punten bij sprokkelen zodat het redelijk gelijk op ging. Maar halverwege die eerste helft bleek het team van De Meervogels toch duidelijk beter te draaien. Een heel groot verschil tussen beide teams was dat de groen-gelen bij ieder schot op de korf, de bal ook direct afgaven aan de tegenstander. Bij de blauw-witten werd heel goed afgevangen en dat leverde veel meer kansen op waardoor hun score kon uitlopen tot 9-15.

Dertigplus

De gasten speelden door deze ruststand steeds soepeler en HKV Ons Eibernest kregen het maar niet voor elkaar om goede combinaties te vinden, gevochten werd er wel maar De Meervogels vlogen uit. Prachtige afstandsschoten vlogen er bij de Zoetermeerders in alsof er een magneet aan zat. Met nog vier minuten te spelen hadden de Meervogels 29 keer gescoord, zou de 30 nog gehaald worden in deze partij? Jazeker, het team uit Zoetermeer zette de eindstand uiteindelijk op 21 – 31. Een zure avond voor het strijdende HKV Ons Eibernest en feest voor het team van De Meervogels in de Eibernesthal.

Scheidsrechter: F.A. van Alphen, Assistent-scheidsrechter: T. Kolmus.

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER

[flickr_set id=”72157689398866481″]

FOTO'S BESTELLEN