https://www.konhcvv.nl/

HCC – VOC vroegtijdig gestaakt na racistische uitlating

Vandaag werd de eerste inning van HCC tegen VOC vroegtijdig gestaakt na een racistische uitlating door een batsman van VOC richting de wicked keeper van HCC. Deze was zo geschokt dat hij niet meer verder kon spelen. Het team is achter hem gaan staan en HCC heeft de wedstrijd verlaten.

Dat is een triest en bijzonder einde van deze 18e en laatste speelronde in de Topklasse competitie. In de eerste inning begon VOC met batten. De thuisploeg had een prima reeks van bowlen. De runs kwamen maar in een laag tempo ondanks de goede reputatie van batter Max O’Dowd. Vandaag wilde het voor deze batsman niet echt lukken, Hidde Overdijk ving hem op zijn eigen bowl in de 9e over en O’Dowd ging met slechts 10 runs naar de kant.

Scott Edwards en Zachery van Baren konden ook niet echt aan runs komen door het knappe bowling werk van Henrico Venter en Reinier Bijloos van HCC. De frustratie was bij de batsman van VOC waarschijnlijk zo hoog opgelopen, dat hij met zijn onwenselijke uiting het spel in de 17e over liet ontsporen. Wat er nu gaat gebeuren op basis van de racistische uitlating en het vroegtijdig verlaten van HCC uit deze wedstrijd is nog geheel onduidelijk.

Vandaag zagen we in ieder geval dat er niet werd gespeeld in the Spirit of Cricket: “Cricket is an exciting game that encourages leadership, friendship and teamwork, which brings together people from different nationalities, cultures and religions, especially when played within the Spirit of Cricket”. (The Laws of Cricket 2nd Edition – 2019 by Marylebone Cricket Club). Dit statement staat boven iedere cricket wet dus zal zeker invloed hebben op wat komen gaat.

De umpires waren: Rizwan Akram & Zaheer Hussain