http://dsr-c.nl/https://haagscherugbyclub.nl/HRC met de hakken over Delftse sloot

In de laatste minuten van deze wedstrijd was het een penalty van Lorenzo Groos die de mannen uit Den Haag nipt naar gelijk spel schoot. Zo heeft HRC 1 zich nog maar net kunnen handhaven in de Ereklasse.

Laatste minuut

De directe concurrent was de Delftsche Studenten Rugby-Club. HRC moest daar vandaag minimaal tegen gelijk spelen om zich staande te houden in de Ereklasse zonder play-offs, die taak is dus pas in de laatste minuut volbracht. De wedstrijd begon prima voor het Haagse team van trainer Silvester Ramaker, de verdediging wist de Delftse acties goed op te vangen en er werden fraaie tries gescoord. Als je vervolgens met 8-17 voorsprong de rust in gaat kan je gaan denken dat de buit al binnen is.

Alles of niets

Maar het team uit Delft werd in de tweede helft steeds sterker in de aanval, de verdediging van de blauw-gele mannen had het heel zwaar met zoveel overwicht. Delft was hier duidelijk de sterkere ploeg en de zwart-rode mannen wisten zelfs met 28-25 voorbij HRC te komen.

Ontlading

The man of the match was natuurlijk Lorenzo Groos, die vlak voor het eindsignaal een verkregen penalty wel heel cool tussen de palen schoot. De ontlading was enorm, blijdschap en opluchting voor het team uit Den Haag om volgend jaar toch weer in de hoogste klasse uit te mogen komen. DSR-C speelt nu de degradatie wedstrijd tegen Eemland.

 

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER

[flickr_set id=”72157693609203982″]

FOTO'S BESTELLEN