The Hague Royals in gevecht met Yoast United

In het Sportcampus Zuiderpark werd vorige week een eerste overwinning in deze competitie behaald op Almere Sailors door de Royals. Zijn de Haagse mannen, met 2 punten uit vijf wedstrijden, vandaag ook in staat om van Yoast United te winnen die op een 5e plaats staan met zes punten?

Het team uit Bemmel is ervaren en staan tegenover een team wat dit jaar uit het ei gekomen is. Maar wat een groei heeft dit team in korte tijd doorgemaakt. De wedstrijd begon tot een 6-6 stand geheel gelijk op. Daarna ontbrak het voor beide teams even aan het scoren van punten.

In het tweede kwart ging het met de punten heen en weer maar bleven de verschillen klein. Bij de rust stond het 30-38, waarmee het nog alle kanten op kon.

In de derde kwart lieten de mannen van coach Bert Samson zien dat de knikker naar hun kant rollen. De machine van de geel groenen liep prachtig. Aan het einde van de derde kwart stond er een hoopvolle 58-53 op het bord. De spanning liep in het laatste deel tot enorme hoogte. Jammer dat er geen publiek bij was, anders was zeker het dak van het sportcomplex af gegaan. Met nog twee minuten op de klok werd het 66-66.

Yoast toonde hun routine en ervaring waar de thuisploeg door de druk niet het spel van daarvoor kon vasthouden. Er werden meer overtredingen gemaakt met als gevolg meer vrije worpen. Deze werden door de uitploeg goed benut. Zo werd deze spannende maar goed gespeelde wedstrijd toch nog gepakt door Yoast met 68-73.