ADO schiet zichzelf naar gelijk spel

Op vrijdagavond kwamen in het Cars Jeans Stadion de vrouwen van ADO en Ajax tegenover elkaar te staan. Omdat Ajax met 24 punten uit 10 wedstrijden het klassement aanvoert, lijkt het voor ADO een bijna onmogelijke opgave om hier iets tegenin te brengen in eigen stadion.

Eigen doelpunt

De start van de Amsterdammers was nou niet meteen overheersend. Ook ADO speelde niet meteen een erg aanvallende wedstrijd. In de 20e minuut wist nummer 6 van Ajax, Sisca Folkertsma de thuisploeg op achterstand te zetten. Daarna nemen de Ajacieden meer controle over het spel, betere opbouw en geen paniek. Die paniek was er wel bij de vrouwen van ADO, door de grote druk voor hun doel schoot Lauren Delleman de bal voorbij de eigen keeper waardoor er na 60 minuten spelen 0-2 op het scorebord stond.

Karaktervol

Als je kan terugkijken op een serie van drie verliespartijen in deze competitie en een 0-2 achterstand tegen de nummer één, moet je wel karakter en moed hebben om het spel toch op te pakken . Toch lukte het de speelsters van trainer Arend Regeer dat. Ze lieten de koppies niet hangen en bleven knokken. Het was Nadine Noordam die de voorzet van de prima spelende Victoria Pelova, wit om te zetten in het eerste puntje voor ADO.

Dat smaakt naar meer

De groen-gelen bleven daarna aanvallen en het was Chasity Grant die de score op gelijke hoogte bracht. Daarna werd er door de thuisploeg vooral voorkomen dat Ajax in het einde van de wedstrijd zou weten te scoren. Het team uit Amsterdam kwam twee keer heel dicht bij die overwinning. De eerste keer werd het doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter voor gevaarlijk spel. In de blessure tijd was het de lat die de uitslag toch op 2-2 hield. Trots op gelijk spel en toch een dubbel gevoel omdat er zeker meer in had gezeten. Ajax ging teleurgesteld terug naar Amsterdam.

Scheidsrechter: Johan Cornelis Jensch